Op 1 februari 1910 werd in Rotterdam De Nederlandse Natuursteenhandel P.J.M. van Stokkum opgericht. Tot aan de 2e Wereldoorlog werd alleen handel gedreven in natuursteen. Tijdens de oorlog startte men een eigen productie in bewerkingen van natuursteen. De bedrijfsnaam werd veranderd in Van Stokkum N.V.

Aangezien uitbreiding in Rotterdam niet mogelijk was, werd in 1957 de Fa. Comuth-Nooteboom in Venlo overgenomen. Er werd voor Venlo gekozen omdat er gemakkelijk geëxporteerd kon worden naar Duitsland. Omdat de toepassing van natuursteen in de utiliteitsbouw in Nederland in een stijgende lijn zat werden er in Venlo een nieuwe productiehal en twee blokzagen geïnstalleerd voor het zagen en bewerken van natuursteen voor de handel en utiliteitsbouw.

In 1962 werd het bedrijf onder de vlag van ‘Verenigde Bedrijven Bredero NV te Utrecht’ uitgebreid met een tekenbureau en ging men de uitvoering zelf organiseren. Vanaf 1984 tot 1994 werd het bedrijf weer zelfstandig. De vraag in Nederland groeide dusdanig dat de export naar Duitsland werd stopgezet. Onder leiding van de heer Lei Schreurs, die het bedrijf leidde van 1994 tot 2012, legde Van Stokkum zich toe op utiliteitsbouw en import van natuursteen uit de hele wereld.

Sinds 2012 is er een nieuwe directeur; Twan Smedts.