Van Stokkum,
Projecten in natuursteen

Van Stokkum Natuursteen is specialist in het realiseren van complexe bouwwerken in natuursteen.
Met meer dan 100 jaar internationale ervaring staan wij garant voor hoge kwaliteit
in zowel het voorstadium als de ondersteuning van het totale traject.
Wij staan voor kwaliteit, deskundigheid en duurzaamheid. Dat is Van Stokkum; Projecten in Natuursteen.

Ons verhaal

Op 1 februari 1910 werd in Rotterdam De Nederlandse Natuursteenhandel P.J.M. van Stokkum opgericht. Tot aan de Tweede Wereldoorlog werd alleen handel gedreven in natuursteen. Tijdens de oorlog startte men een eigen productie in bewerkingen van natuursteen. De bedrijfsnaam werd veranderd in Van Stokkum N.V.

Aangezien uitbreiding in Rotterdam niet mogelijk was, werd in 1957 de Fa. Comuth-Nooteboom in Venlo overgenomen. Er werd voor Venlo gekozen omdat er makkelijk geëxporteerd kon worden naar Duitsland. Omdat de toepassing van natuursteen in de utiliteitsbouw in Nederland in een stijgende lijn zat werden er in Venlo een nieuwe productiehal en twee blokzagen geïnstalleerd voor het zagen en bewerken van natuursteen voor de handel en utiliteitsbouw.

In 1962 werd het bedrijf onder de vlag van ‘Verenigde Bedrijven Bredero NV te Utrecht’ uitgebreid met een tekenbureau en ging men de uitvoering zelf organiseren. Vanaf 1984 tot 1994 werd het bedrijf weer zelfstandig. De vraag in Nederland groeide dusdanig dat de export naar Duitsland werd stopgezet. Onder leiding van de heer Lei Schreurs, die het bedrijf leidde van 1994 tot 2012, legde Van Stokkum zich toe op utiliteitsbouw en import van natuursteen uit de hele wereld.

Van 2012 tot 2022 was dhr. Twan Smedts algemeen directeur.

Sinds 2023 is er een nieuwe directievoering.

Wij adviseren u graag

Natuursteen is een beleving die je moet voelen. Het is een natuurproduct en op vele manieren te bewerken. Wij hebben dan ook een zeer breed assortiment natuursteen en keramiek aan te bieden. Wij zijn zeer bereid u te voorzien van passend advies. 

Desgewenst kunnen wij u op locatie adviseren en bemonsteren. Bij serieuze interesse is het ook mogelijk om monsters toe te zenden.