23nov
By: neiltomlow Aan: november 23, 2018 In: Geen categorie Comments: 0

De werkzaamheden vorderen gestaag. Op dit moment is de gevel nu voor ca. 98% gereed. Wat nu nog resteert is het invullen van de rij platen op ca. 40 meter hoogte rondom het gehele gebouw. Deze kunnen worden aangebracht nadat door de BAM de consoles zijn verwijderd waarop de bovenste 4 steigerslagen staan. De eerste consoles zijn inmiddels verwijderd. De uiteindelijke vorm van het Forum wordt nu dan ook duidelijk zichtbaar.

Volgend voorjaar zal dan de onderste rij platen (op het maaiveld) worden geplaatst. Dit kan nadat de BAM de laatste bouwkundige werkzaamheden hier heeft uitgevoerd.De bovenste gevelplaten eindigen zonder verdere afdekking bij de rand van het dak. Hierachter hebben wij, achter de rail van de glazenwasinstallatie, een aluminium dakrand geleverd en aangebracht. Slechts op de gebouwhoeken, daar waar vanaf het dak zichtbaar, wordt de rand van het dak uitgevoerd in natuursteen.

In het dak wordt tussen de 10e en 11e verdieping een patio gecreëerd. Hier komt een grote “podiumtrap” waarop wij ook dezelfde natuursteen verwerken. Vanzelfsprekend wordt er op het dak enorm veel aandacht besteedt aan de waterhuishouding. De tegels worden aangebracht in een drainerende mortel. Hieronder loop een afschotlaag waarover het regenwater wordt afgevoerd. Op de laagste punten op het dak en in de patio wordt een, door ons geleverd en geheel in RVS uitgevoerd, gotensysteem verwerkt. De vloer wordt geheel voorzien van waterdoorlatende voegen.

Komend voor jaar zullen wij dan op de begane grond ca. 1000m² vloeren, trappen en een hellingbaan aanbrengen. Deze onderdelen worden geleverd in Arabescato (Italie) en Argent (Spanje).