09jul
By: Dionne Neven Aan: juli 09, 2018 In: Geen categorie Comments: 0

Van Stokkum is inmiddels al 6 maanden volop bezig met de montage van de steen aan de gevel bij het Groninger forum. Qua hoeveelheid vierkante meters zijn we al ruim over de helft.

Een groot deel van de gevel is nog verborgen achter de steiger, echter ter plaatse van de Oostkern zijn op circa 30 meter hoogte de eerste steigerslagen verwijderd, hierdoor wordt langzaam zichtbaar hoe het gebouw er uiteindelijk uit zal komen te zien. De bovenste 9 meter zal worden gemonteerd vanaf een tijdelijke werkvloer welke door middel van consoles aan de beton/ staal zijn bevestigd. Dit  heeft enerzijds te maken met planning en anderzijds om al  in een vroeg stadium de enorme hoeveelheid traditionele steigers af te kunnen voeren.

Momenteel is de BAM bezig met de afschotlagen en het waterdicht maken van de dakvloer. Direct na de bouwvak zal Van Stokkum dan starten met het aanbrengen van de circa 1000m² tegels en diverse trap en tribunebekleding op het dak welke geheel in de drainagemortel zullen worden verwerkt. De eerste vracht tegels voor het dak is inmiddels aangevoerd op de HUB waarvandaan alle materiaal in kleinere hoeveelheden naar het werk worden gebracht. In onze opdracht zitten eveneens de levering en verwerking van de lijngoten welke gelijktijdig met de tegels zullen worden aangebracht.