17jul
By: paula@bureautint.nl Aan: juli 17, 2019 In: Nieuws Comments: 0

Na een totale montagetijd van bijna 2 jaar is het werk gereed! Alle gevels, vloeren, wanden en trappen zijn aangebracht. Binnenkort nog wat kleine aanpassing zodat het gebouw aan het eind van het jaar in gebruik kan worden genomen.

Nadat de eerste onderdelen van de achter constructie voor de gevel min oktober 2017 werden gemonteerd zijn onze werkzaamheden in grote lijnen gereed. Het gehele dak op de 11e verdieping heeft de functie gekregen van dakterras. Dit terras is bekleed met dezelfde steen als de gevel, Wachenzeller Dolomiet. De steen is onder afschot aangebracht in een drainagemortel op een waterdichte ondergrond. In dit dak is een tribune opgenomen die loopt van de 11e naar de 10e verdieping. Deze tribune verbindt de patio met het dak. In deze patio zullen later voorstellingen en filmvertoningen kunnen plaatsvinden. Op de begane grond hebben wij vloeren aangebracht in Arabescato. Een klassiek marmer uit de omgeving van Carrara in Toscane. Een speciale selectie die aan de hand van een uitgebreide bemonstering door de architect werd gekozen geeft een zeer klassieke uitstraling aan get deel van de begane grond dat als café in gebruik zal worden genomen.

Het meer publieke deel van de begane grond waar de entree voor de bioscoop, stripmuseum en andere functies van het Forum is gesitueerd is bekleedt met ca. 720m² Azul Cadoico, een kalksteen uit Portugal. Verder is, buiten het gebouw, de inrit naar de openbare garage, welke zich onder het Forum bevindt, bekleed met een licht graniet uit Portugal, Pedras Salgadas.

Al met al hebben we hier een prachtig werk neergezet. Zowel de BAM als ook de opdrachtgever en architect zijn uitermate tevreden met het uiteindelijke resultaat en de prettige samenwerking die heeft geleid tot een zeer aansprekend gebouw in het centrum van Groningen.