02apr
By: paula@bureautint.nl Aan: april 02, 2019 In: Geen categorie Comments: 0

De afgelopen jaren hebben wij voor verschillende opdrachtgevers zeer regelmatig mee mogen werken aan verschillende treinstations door het hele land. Wij kunnen ons daardoor, ook op dat gebied, inmiddels zeker een specialist noemen.

Traditioneel, en volgens de actuele voorschriften van ProRail, worden trappen in de stations uitgevoerd in Alta Kwartsiet en Bianco Carrara. De traptreden worden gemaakt van het keiharde, ruwe en kalkarme materiaal uit het uiterste noorden van Noorwegen. Zo zijn de treden onverslijtbaar, hebben een hoge antislip waarde en zijn ze zeer goed bestand tegen alle mogelijke schoonmaakmiddelen. Echter de belangrijkste eigenschap zouden we nog bijna vergeten. De prachtige grijs-groene kleur waar het klassieke Italiaanse marmer uit het gebied rondom Carrara, Bianco Carrara (wit uit Carrara), prachtig bij afsteekt. Het contrast tussen de treden, stootborden en markeringsnoppen in de treden maken de trappen ook prima te belopen voor slechtzienden.

De vloeren in de entreehallen, tunnels en op de perrons worden steeds vaker gemaakt van materialen waarin een architect leidend is. Door de jaren heen hebben wij dan ook zeer regelmatig architecten bij ons over de vloer gehad om de juiste keuze te maken voor een project.

De afgelopen jaren zijn wij onder andere betrokken geweest of momenteel aan het werk bij: