02okt
By: paula@bureautint.nl Aan: oktober 02, 2020 In: Nieuws Comments: 0

Tijdens de mijlpaal van het 110-jarig bestaan van Van Stokkum Natuursteen, dat begin van dit jaar gevierd werd, is er vanwege het voortbestaan van de organisatie een nieuwe koers uitgezet. Een van de veranderingen binnen het team van medewerkers, is de benoeming van de nieuwe adjunct-directeur: Bas van Gestel. We stellen hem graag aan jullie voor.

Bas van Gestel is 47 jaar en werkt al sinds hij begin 30 was bij het bedrijf. “Ik ben op 23 januari 2006 begonnen bij Van Stokkum. Komend jaar werk ik hier dus al 15 jaar!”

Nadat hij klaar was met school begon Bas bij Elands Natuursteen. Hij startte op de werkvloer met een functie als opperman. “In de 27 of 28 jaar die ik inmiddels werkzaam ben in de natuursteensector heb ik van alles gedaan. Ik heb mezelf bekwaam gemaakt in het leggen van vloeren tot aan het bouwen van gevels toe. Ik ben onderaan de ladder begonnen om het vak te leren.” Middels diverse opleidingen en traningen heeft hij zich op het gebied van management verder ontwikkeld tot de positie waarin hij zich nu bevindt.

Toen hij in 2006 bij Van Stokkum kon beginnen kreeg hij de functie van uitvoerder. Hij is doorgegroeid binnen de organisatie naar bedrijfsleider en nu tot adjunct-directeur. In deze nieuwe functie is hij medeverantwoordelijk voor diverse afdelingen binnen de organisatie. “Zowel aan de financiële kant maar ook op het gebied van werkvoorbereiding, uitvoering en planning kijk ik mee.”

Waar Bas in zijn loopbaan bij Van Stokkum Natuursteen het meest trots op is kan hij moeilijk zeggen. “Dat is niet echt één project. We maken zo veel mooie werken! Zoals het Centraal station in Arnhem, de New Orleans toren in Rotterdam en Solids in Amsterdam” vertelt hij. “Wanneer het, zowel binnen als buiten, loopt zoals we het vooraf bedacht hadden en we met mooie materialen een mooi werk kunnen realiseren, daar krijg ik echt energie van!” Maar er zitten ook uitdagingen binnen de nieuwe functie van Bas. “De werken moeten uitgevoerd worden binnen de gestelde kaders van de opdrachtgever. Dan moet je scherp maar ook creatief zijn. Samen met ons team hebben we bewezen dat we dit goed kunnen.”

Vol vertrouwen kijkt Bas dan ook naar de toekomst. “Vooralsnog heeft Van Stokkum een goede orderportefeuille, met de realisatie van mooie en uitdagende projecten in opwachting.” Wat de invloed van de coronacrisis voor de sector gaat zijn is nog niet te voorspellen. “Laten we ons vooral focussen op hetgeen waar we goed in zijn. In ieder geval hoeven we ons de komende jaren nog niet te vervelen.”